top of page

Esimiehen 10 teesiä - sytytä työntekijän intohimo ja motivaatio? Ole työntekijän paras coach!


Esimies - älä aliarvioi rooliasi. Työntekijä tarvitsee sinua joka päivä:

1. Näyttämään suuntaa. Esimiehen rooli on luoda iso kuva, BIG picture tekemiseen. Esimiehen tulee antaa holistisen näkökulma tiimilleen. Johtaminen on liian usein ”lillukanvarsissa” johtamista. Ihmiset janoavat valoa tulevaan. Uskalla osoittaa rohkeasti tulevaisuuden suunta!

2. Antamaan intohimon työhön. Jos esimiehellä ei ole intohimoa, ei sitä ole työntekijälläkään. Esimies on aina esikuva ja työntekijän paras coach!

3. Potentiaalin tunnistamiseen. Taitava esimies tunnistaa työntekijän vahvuudet ja potentiaalin ja osaa myös hyödyntää niitä. Potentiaali mahdollistaa menestyksen.

4. Asettamaan yhteiset tavoitteet. Kun esimies sanoo: ”sinä pystyt mihin vaan!”, uskaltaa työntekijä ottaa myös riskejä. Ilman riskinottamista ei synny uutta bisnestä eikä progressiota.

5. Antamaan työntekijän työlle merkityksen. Esimies luo merkityksen antamalla jatkuvasti palautetta työntekijälleen. Tuo tulokset, onnistumiset ja voitot esille rohkeasti!

6. Ottamaan työyhteisön vaikeat asiat esille. Esimies ei saa paeta vastuutaan tai siirtää omaa epävarmuuttaan tiimiinsä. Rohkea esimies uskaltaa käydä kipukohtien kimppuun. Esimies muistetaan ennen kaikkea hänen kyvyistään ratkaista ongelmia.

7. Luomaan jatkuvuutta muuttuvaan työelämään. Esimiehen tehtävä on luoda yhteinen ymmärrys muutokseen: mitä tehdään nyt, mitä on saatu aikaan ja mitä tehdään seuraavaksi?

8. Avaamaan ovia. Todelliset liiderit ovat kiinnostuneita ihmisten kasvusta ja siitä, miten työntekijät etenevät urallaan. Johtamisessa ei ole kyse esimiehestä vaan työntekijästä!

9. Huolehtimaan kaikkien hyvinvoinnista. Hyvinvoivassa työyhteisössä kaikki suoriutuvat ja tehdään tulosta. Aito esimies on kiinnostunut työntekijöistään ihmisinä, ei vain työn suorittajina.

10. Kannustamaan luovuuteen. Utelias mieli luo innovaatiota. Kun esimies rohkaisee luovuuteen, syntyy arjen menestystarinoita ja tiimistä tulee mestariluokka.

Karismaattinen esimies saa ihmiset syttymään!

Esimies – sytytä työntekijän intohimo ja luovuus!


Arkisto

Tunnisteet

No tags yet.
bottom of page